Ny Vefaskonferanse 24. august

Vefas konferansen logo

Irmelin BerghJørgenRune BergTrygve UlsetOlga KorkashevaHeidi TangstadVi gjentar suksessen fra 2021 og arrangerer ny Vefaskonferanse onsdag 24. august. Årets konferanse skal gi næringslivet innsikt og oversikt i hvilke krav som gjelder for materialgjenvinning og hva som kan gjøres for å nå mål om 65 prosent materialgjenvinning i 2035.

Vi har i år vært heldig å fått spennende foredragsholdere både lokalt og nasjonalt. Fra Alta matstasjon kommer Heidi Tangstad for å fortelle en side av avfallsstatistikken som vil overraske de aller fleste. I snart to år har Stiftelsen Betania drevet Alta matstasjon og Tangstad vil fortelle om erfaringer og utfordringer knyttet til matvarer og non-food som ikke lenger kan selges i butikk.

Fra Stiftelsen LOOP kommer Olga Korkasheva, som er ansvarlig for Sortere Bedrift og Nasjonal merkeordning. LOOP holder på med en pilot som skal gjøre det enklere for bedrifter å legge til rette for kildesortering av avfall som er lik husholdningsavfallet vi har hjemme. I løpet av arbeidet med piloten har LOOP og samarbedspartnerne i prosjektet gjort en rekke funn som er spennende.

Fra NHO kommer Trygve Ulset, seniorrådgiver i næringspolitisk avdeling i NHO. Trygve vil fortelle om hvordan NHO skal dokumentere status for sirkulærøkonomi i tjeneste- og handelsnæringene, og sammen med medlemmene våre sette ambisjoner, identifisere barrierer, og meisle ut ny politikk.

Fra Nudgelab kommer partner Irmelin Bergh. Hun har doktorgrad i psykologi og har jobbet med atferdsendring i en årrekke. Hun tok deler av doktorgraden i USA (UC Berkeley og Stanford) hvor hun fikk et unikt innblikk i hvordan de store selskapene i Silicon Valley benyttet atferdspsykologi og nudging.

Rune Berg, som er salg- og markedsansvarlig i Vefas vil presentere tall fra plukkanalyse som er gjort i vinter. Tallene sier noe om hvor flinke, eller lite flinke, vi er til å sortere husholdningsavfall. Tallene skal gi Vefas kunnskap til å sette i verk tiltak for å nå mål om gjenvinning.

Jørgen Masvik er direktør i Vefas. Han vil som avslutning på konferansen komme med betraktninger om hvilke tiltak som kan bli nødvending å innføre for å nå målene om gjenvinning.

I tillegg til disse jobber vi med et par spennende navn til som vi håper skal kunne gi inspirasjon og kunnskap som vil bidra til å gjøre bedrifter i stand til å møte disse miljøkravene.

Konferansen arrangeres på Scandic Alta hotell den 24. august. Den er gratis og varer fra klokken 12:00 til 16:00. Høres dette spennende ut, ikke nøl med å melde deg på:

MELDE DEG PÅ Vefaskonferansen åpnes i ny fane

Del nyheten på sosiale medier