Ny Vefaskonferanse 24. august

Vi gjentar suksessen fra 2021 og arrangerer ny Vefaskonferanse onsdag 24. august. Årets konferanse skal gi næringslivet innsikt og oversikt i hvilke krav som gjelder for materialgjenvinning og hva som kan gjøres for å nå mål om 65 prosent materialgjenvinning i 2035.

Vi har i år vært heldig å fått spennende foredragsholdere både lokalt og nasjonalt. Fra Alta matstasjon kommer Heidi Tangstad for å fortelle en side av avfallsstatistikken som vil overraske de aller fleste. I snart to år har Stiftelsen Betania drevet Alta matstasjon og Tangstad vil fortelle om erfaringer og utfordringer knyttet til matvarer og non-food som ikke lenger kan selges i butikk.

 

Fra Stiftelsen LOOP kommer Olga Korkasheva, som er ansvarlig for Sortere Bedrift og Nasjonal merkeordning. LOOP holder på med en pilot som skal gjøre det enklere for bedrifter å legge til rette for kildesortering av avfall som er lik husholdningsavfallet vi har hjemme. I løpet av arbeidet med piloten har LOOP og samarbedspartnerne i prosjektet gjort en rekke funn som er spennende.

 

Fra NHO kommer Trygve Ulset, seniorrådgiver i næringspolitisk avdeling i NHO. Trygve vil fortelle om hvordan NHO skal dokumentere status for sirkulærøkonomi i tjeneste- og handelsnæringene, og sammen med medlemmene våre sette ambisjoner, identifisere barrierer, og meisle ut ny politikk.

 

Fra Nudgelab kommer partner Irmelin Bergh. Hun har doktorgrad i psykologi og har jobbet med atferdsendring i en årrekke. Hun tok deler av doktorgraden i USA (UC Berkeley og Stanford) hvor hun fikk et unikt innblikk i hvordan de store selskapene i Silicon Valley benyttet atferdspsykologi og nudging.

 

 

Rune Berg, som er salg- og markedsansvarlig i Vefas vil presentere tall fra plukkanalyse som er gjort i vinter. Tallene sier noe om hvor flinke, eller lite flinke, vi er til å sortere husholdningsavfall. Tallene skal gi Vefas kunnskap til å sette i verk tiltak for å nå mål om gjenvinning.

 

Jørgen Masvik er direktør i Vefas. Han vil som avslutning på konferansen komme med betraktninger om hvilke tiltak som kan bli nødvending å innføre for å nå målene om gjenvinning.

I tillegg til disse jobber vi med et par spennende navn til som vi håper skal kunne gi inspirasjon og kunnskap som vil bidra til å gjøre bedrifter i stand til å møte disse miljøkravene.

Konferansen arrangeres på Scandic Alta hotell den 24. august. Den er gratis og varer fra klokken 12:00 til 16:00. Høres dette spennende ut, ikke nøl med å melde deg på:

TRYKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ

Del nyheten på sosiale medier