Rydd gjerne, men ikke kjør unna garasjeavfall nå!

Rydd gjerne, men ikke kjør unna garasjeavfall nå!

Vefas holder foreløpig våre mottakstasjoner åpne, men vi ønsker ikke at folk skal bruke tiden i karantene eller med hjemmekontor til å kvitte seg med garasje- eller annet type avfall fra hytta eller hjemme. Rydd gjerne, men vent med å levere det til situasjonen rundt koronaviruset har roet seg.

Avfall Norge har gitt anbefaling om å stenge mottak, begrense åpningstider og gjennomføre andre, inngripende risikoreduserende tiltak for å overholde karanteneregler, hindre smittespredning og opprettholde drift i samfunnskritiske funksjoner. Avfall Norges henviser her til avsnittet «Vurderinger rundt samfunnskritisk funksjon» .

Tiltakene om begrensning i mottakskapasiteten må veies mot faren for økt forsøpling og smittefare hos berørte aktører. Enn så lenge har vi i Vefas ikke opplevd økt pågang på våre mottakstasjoner. Men dersom dette endrer seg kan åpningstider på våre mottak endres på kort varsel.

Så følg oppfordringen vår; Rydd gjerne og gjør klart for levering, men vent med å levere til fare for smittespredning er redusert!

Del nyheten på sosiale medier