Rydd gjerne, men ikke kjør unna garasjeavfall nå!

Vefas holder foreløpig våre mottakstasjoner åpne, men vi ønsker ikke at folk skal bruke tiden i karantene eller med hjemmekontor til å kvitte seg med garasje- eller annet type avfall fra hytta eller hjemme. Rydd gjerne, men vent med å levere det til situasjonen rundt koronaviruset har roet seg.

Avfall Norge har gitt anbefaling om å stenge mottak, begrense åpningstider og gjennomføre andre, inngripende risikoreduserende tiltak for å overholde karanteneregler, hindre smittespredning og opprettholde drift i samfunnskritiske funksjoner. Avfall Norges henviser her til avsnittet «Vurderinger rundt samfunnskritisk funksjon» .

Tiltakene om begrensning i mottakskapasiteten må veies mot faren for økt forsøpling og smittefare hos berørte aktører. Enn så lenge har vi i Vefas ikke opplevd økt pågang på våre mottakstasjoner. Men dersom dette endrer seg kan åpningstider på våre mottak endres på kort varsel.

Så følg oppfordringen vår; Rydd gjerne og gjør klart for levering, men vent med å levere til fare for smittespredning er redusert!

Del nyheten på sosiale medier